Ανακοινώσεις

 
 
Φωτογραφία Διαχειριστής Χρήστης
Οι διδάκτορες στην Ελλάδα - Έρευνα του ΕΚΤ
από Διαχειριστής Χρήστης - Wednesday, 1 June 2016, 10:33 AM
 

Μια σειρά από σημαντικά συμπεράσματα για την ερευνητική και επαγγελματική σταδιοδρομία των διδακτόρων περιλαμβάνει η νέα μελέτη του Εθνικού Κέντρου Τεκμηρίωσης (ΕΚΤ): "Οι διδάκτορες στην Ελλάδα: Σταδιοδρομία και Κινητικότητα" η οποία πραγματοποιήθηκε για πρώτη φορά στην Ελλάδα, στο πλαίσιο της διεθνούς έρευνας του ΟΟΣΑ "International Survey on Careers of Doctorate Holders-CDH".

Η μελέτη "Οι διδάκτορες στην Ελλάδα: Σταδιοδρομία και Κινητικότητα" (http://metrics.ekt.gr/el/node/313) υλοποιήθηκε από το ΕΚΤ στο πλαίσιο της έρευνας του Οργανισμού Οικονομικής Συνεργασίας και Ανάπτυξης (ΟΟΣΑ) "International Survey on Careers of Doctorate Holders-CDH" που έχει στόχο την καταγραφή της σταδιοδρομίας και κινητικότητας των κατόχων διδακτορικού τίτλου διεθνώς, και η οποία πραγματοποιείται σε 27 χώρες.

H Ελλάδα με 7,3 διδάκτορες ανά 1.000 άτομα οικονομικά ενεργού πληθυσμού, κατατάσσεται στην 9η θέση μεταξύ 22 χωρών που συμμετέχουν στην έρευνα. Ο συνολικός αριθμός των διδακτόρων στην Ελλάδα που πληρούσαν τα κριτήρια της έρευνας ανέρχεται σε 35.457 (εκ των οποίων το 38,9% είναι γυναίκες). Οι περισσότεροι (86,2%) απέκτησαν τον διδακτορικό τίτλο σπουδών τους από Ελληνικά Πανεπιστήμια.

Τα δημοφιλέστερα επιστημονικά πεδία είναι "ιατρική & επιστήμες υγείας" (26,7%) και "Φυσικές Eπιστήμες" (21,9%).

Περισσότερες λεπτομέρειες στο πλήρες άρθρο: Οι διδάκτορες στην Ελλάδα: σταδιοδρομία και κινητικότητα, Καινοτομία Έρευνα & Τεχνλογία, τεύχος 102, σελ. 22, Δεκ 2015 - Φεβ 2016 (http://kainotomia.ekt.gr/issue/2016/102/)